Дворецът и Ботаническата градина в Балчик стават част от туристически маршрут между България и Румъния
Автор: Екип Varna24.bg 12:28 / 09.10.2012Коментари ()833
©
Обекти в община Балчик са част от петте туристически маршрута, изготвени в рамките на проект за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Официално дейностите по проекта приключват днес, след година и половина работа на Община Добрич и румънския град Констанца.

Основните дейности по него са обновленията на зоопарка в Добрич и микрорезервата на Природонаучния музеен комплекс в Констанца - които са основни спирки в маршрута, разработен за деца. Пътешествие за възрастни, исторически, религиозен и екомаршрут са останалите възможности, от които могат да се възползват туроператорите.

Обектите от община Балчик, които влизат в историческия маршрут, са музеят, Двореца и Ботаническата градина. Със средствата от проекта е издадена туристическа карта, която съдържа културно-историческите обекти в областите Констанца и Добрич, обекти на традиционните занаяти, на екотуризма, фестивали и кулинарни места. На нея Белият град се вписва освен с историческите си забележителности, но и с религиозната местност "Текето" в село Оброчище, с етнографския комплекс "Бит, традиции и занаяти" в с. Соколово, природен резерват "Балтата", както и с ресторант в Кранево. Предвижда се определените пет съвместни туристически пакета да се предложат на туроператори и турагенции и да бъдат рекламирани на международни изложения. Маршрутите ще бъдат включени и в друг регионален туристически проект "Пъстрото лице на Добруджа", който ще популяризира природното, културно и историческо наследство на региона и цели излизане от сезонността.

Източник: Радио "Варна"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Dvorecut-i-Botanicheskata-gradina-v-Balchik-stavat-chast-ot-turisticheski-marshrut-mezhdu-Bulgariya-i-Rumuniya-386379
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.