Затвор за младеж, набил мъж заради забележка за висока скорост
Автор: Екип Varna24.bg 14:51 / 18.10.2012Коментари ()759
©
За причиняване на средна телесна повреда, Районният съд наложи ефективно наказание на 23-годишен младеж от село Тополи. 23-годишния С. Георгиев бе осъден на 6 месеца затвор при първоначален строг режим.

Конфликтът възникнал привечер на 7 януари тази година пред хранителен магазин в селото. Пострадалият мъж пушел цигара извън магазина, когато с висока скорост покрай него преминал автомобила на подсъдимия, после рязко спрял и 23-год. С. Георгиев влязъл в магазина да си купи нещо. На излизане мъжът направил забележка на подсъдимия, че кара много бързо и може да убие някого на улицата при такава скорост. Младежът се ядосал, ударил с юмрук в лицето 36-годишния мъж, после го ритнал в бедрото, при което потърпевшия загубил равновесие и паднал на земята върху ръката си.

В резултат на спречкването 23-годишният С. Георгиев причинил на пострадалия средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на кост на дясната ръка, обусловило трайно затруднение във функцията на горния крайник за период от 2-3 месеца.

23-годишният Райков има предходна съдимост, като телесната повреда е нанесена при условията на опасен рецидив. Той бе осъден да заплати на пострадалия и обезщетение за нанесените неимуществени вреди в размер на 400 лв. В негова тежест са направените по делото разноски и държавната такса върху уважения граждански иск.

15-дневен е срокът за обжалване на присъдата на Районния съд.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zatvor-za-mladezh-nabil-muzh-zaradi-zabelezhka-za-visoka-skorost-388398
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.