Павел Христов: Електронното гласуване в ОбС отговаря на всички нормативни изисквания
Автор: Екип Varna24.bg 16:47 / 26.10.2012Коментари ()722
© Bulfoto
Електронното гласуване в Общинския съвет на Варна отговаря на всички нормативни изисквания. Последно бяха извършени промени в правилника за работа на ОбС, съобразени с въвеждането на безхартиения вот. Това обясни Павел Христов, административен секретар на ГЕРБ - Варна.

Той допълни, че според юристи, участвали в обновяването на правилника, поименното гласуване с таблетите е законосъобразно. Първото изцяло електронно заседание на местния парламент бе проведено в сряда. Общинските съветници гласуваха с помощта на таблети, а вотът бе изписван поименно на табло. Всички решения на комисиите към ОбС бяха изпратени дни по-рано до медиите и до съветниците, за да могат да се запознаят авансово с дневния ред на сесията и да разполагат с тях по време на заседанието. Успоредно с електронния вот се води и аудиозапис, който е обществено достъпен. С въвеждане на електронното гласуване разходите за хартия и консумативи ще бъдат редуцирани до 30 000 лв. на година.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pavel-Hristov-Elektronnoto-glasuvane-v-ObS-otgovarya-na-vsichki-normativni-iziskvaniya-390404
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.