Полицията привика на беседа "селския глупак", той им отказа
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 28.10.2012Коментари ()1472
©
Съдбата на говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева, която нарече "селски глупак" фотографа на спящите полицаи в патрулка, става ясна в понеделник.

Все още продължава проверката по случая, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

В сряда премиерът Бойко Борисов нареди на ръководството на МВР говорителят на ОДМВР - Варна Калинка Пенчева да бъде уволнена. Тогава вътрешното ведомство започна дисциплинарно производство срещу нея, по време на скандала пък Пенчева се оказа в отпуск.

Цветан Цветанов определи изказването на говорителката като недопустимо, но уточни, че ще прецени какво наказание ще й наложи, след като проверката приключи.

Междувременно авторът на снимките Боян Максимов Бозов е отказал днес да се яви във второ РПУ във Варна. Той е бил повикан на беседа "със служители, извършващи проверката", започнала по сведение на Боян.

Боян Максимов твърди, че поканата му е била връчена завчера около 21 часа и той отказал да отиде в МВР.

"Казах им директно , че няма да присъствам, както и че съм в командировка", разказва в социалната мрежа Боян.

След 20 минути дошъл отново същият патрул, който му връчил преди това поканата. "Полицаят каза тихичко на стълбите пред входната ми врата: Ако не дойдеш, може да те задържат"", споделя още авторът на снимката на спящите полицаи в социалната мрежа.

След това Боян се консултирал с адвоката си, който по телефона обяснил на полицаите, че Максимов няма да се отзове на поканата.

Скандалът тръгна, след като Боозов беше разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в спящата поза. Снимката той направил през юли месец. Официалният коментар по случая на Калинка Пенчева пред камерата на bTV беше: "Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!".

Източник: Dnes.bg




Още по темата: общо новини по темата: 23
19.04.2013 »
22.01.2013 »
15.01.2013 »
15.01.2013 »
15.01.2013 »
14.01.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Policiyata-privika-na-beseda-selskiya-glupak-toi-im-otkaza-390580
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.