Затопля се, заоблачава се, с превалявания от дъжд и сняг
Автор: Екип Varna24.bg 09:43 / 11.01.2013Коментари ()683
© Varna24.bg
Облачността ще е предимно значителна, в низините ще бъде и с намалена видимост. Рано сутринта в Западна България ще превали сняг, а през деня, с продължаващото затопляне, на места в страната ще има слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг. В източните райони ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Минимални температури - между минус 4° и 1°, в София - минус 2°. Максимални - между 3° и 8°, в София - около 4°. През нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне отново да нахлува студен въздух.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари и ще продължи да се понижава.

Над планините ще бъде предимно облачно, по високите била и мъгливо. На места, главно в планините на Западна България ще превалява слаб сняг, но през деня над Рило-Родопската област ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен и силен западен, временно югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - минус 2°.

По Черноморието ще има значителна облачност и на места по-късно през деня ще превали слаб дъжд. Преди обяд ще бъде все още с до умерен югозападен вятър. Максимални температури - между 5° и 10°. Температурата на морската вода е от 2° по северното до 5-6° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zatoplya-se-zaoblachava-se-s-prevalyavaniya-ot-duzhd-i-snyag-407733
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.