Мания за преследване и страх от магии мъчели самоубиеца от "Възраждане"
Автор: Екип Varna24.bg 15:19 / 17.01.2013Коментари ()1689
© Varna24.bg
Пламен Петков, когото съпругата му намери мъртъв снощи около 23:00 часа в семейното им жилище във варненския кв.Възраждане, е имал тежки психични проблеми. Той се разболял преди година, след като работил като корабен тръбар в прибалтийска държава. Преди трагедията в бл.40 той е бил служител на КРЗ "Одесос".

Агресия, мания за преследване, омраза към червения цвят, тъй като бил фен на "Левски" и страх от това, че някой му прави магии, измъчвали 43-годишния мъж.

Състоянието му ескалирало в края на декември 2011 г., когато с полиция бил вкаран в психиатрията. Там се лекувал до средата на февруари 2012 г. и го изписали за домашно лечение. По всичко личало, че е добре, но преди седмица симптомите започнали да се проявяват отново. Мъжът не можел да спи, разхождал се нервно, пушел цигара от цигара, не се хранел. Независимо, че съпругата му Валентина се обърнала към психиатъра му и му изписали хапчета, най-лошото се случило снощи.

Жената е управител на магазин "CBA", който се намира на 200 метра от дома им. Около 23:00 часа тя приключила работа и се прибрала, като позвънила на входната врата, която била заключена отвътре. Отворила й по-голямата й дъщеря. По-малкото дете било в стаята си. Щом видяла, че Пламен не си е изпил хапчето, Валентина надникнала в спалнята от вратата, без да натисне ключа на лампата. Заедно с по-голямото дете забелязали, че Пламен не e в леглото си. Светнали и останали потресени - той лежал в локва кръв на пода. Огромна рана зеела на шията му.

Според съдебните лекари, Петков си е нанесъл три удара с нож. Първият е бил в гърдите, но раната е плитка, вторият е в сърцето, а фаталният е бил в шията. Раната била жестока и прекъснала всички жизнени функции на самоубиеца.

От Отдела за закрила на детето съобщиха, че по публикации в медиите са се самосезирали и търсят контакт със семейството на Петков. Двама психолози - екип за кризисна интервенция към РИМОН - Варна, са готови да помогнат на дъщеричките на самоубиеца. Специалистите са работили с трите деца на Светла, която поръча убийството на 21-годишната варненка Женя.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Maniya-za-presledvane-i-strah-ot-magii-mucheli-samoubieca-ot-Vuzrazhdane-409286
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.