Започва договарянето за денталните дейности с варненските зъболекари
Автор: Екип Varna24.bg 11:47 / 21.01.2013Коментари ()771
© Varna24.bg
Изпълнителите на дентална помощ във Варненска област, които желаят да работят със здравната каса през тази година, могат да подават необходимите документи в РЗОК - Варна, до 30 януари тази година. Пълният комплект с документи за сключване на договор за работа със здравната каса може да се получи от деловодството на РЗОК - Варна.

За работа по сключения нов Национален рамков договор за 2013 година между НЗОК и БЗС документи могат да подават индивидуални и групови практики за първична и специализирана дентална помощ, дентални и медико-дентални центрове.

Няма промяна в основния пакет дентални дейности в новия НРД. Пациентите до 18-годишна възраст ще имат право на до четири лечебни дейности за календарната година, като в тях се включват до две лечения на пулпит или пародонтит на постоянен зъб, както и веднъж годишно на обстоен преглед със снемане на зъбен статус. За здравноосигурените лица над 18-годишна възраст се полагат до две лечебни дейности в годината и първоначален преглед. Пакетът от договорената дентална помощ могат да получат само здравноосигурени лица с непрекъснати здравни права и след представяне на здравноосигурителна книжка пред избрания от тях лекар по дентална медицина, който работи по договор със здравната каса.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochva-dogovaryaneto-za-dentalnite-deinosti-s-varnenskite-zubolekari-410071
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.