Варненци се видяха в чудо от клошар край Руското училище
Автор: Екип Varna24.bg 13:40 / 22.01.2013Коментари ()1122
© Народно дело
Клошар се засели преди 10-ина дни в района на Руското училище. Вече е успял да създаде грижи както на учениците, така и на живеещите в съседство.

"В междучасията ходи и проси цигари от минувачите, те му дават. Проси и от нас. Не е агресивен, като му кажеш да се дръпне, не те безпокои поне известно време", описват поведението на новия съсед работещи наоколо.

Новодомецът обаче има много неприятен навик - събира от контейнерите за смет боклуци и ги трупа на купчинки.

"Определено не са вторични суровини, сякаш си прави дом или склад", разказват съседите. Купчината битови вещи и хранителни отпадъци е натрупана на циментова площадка на около 20 метра от входа на училището и в непосредствена близост до съседните магазинчета и закусвални. Под терасите на жилищна кооперация.

Репортерска проверка показа, че "складът" на клошаря събира кварталните котки и кучета, които допълнително разнасят отпадъците в района. Съседите се тревожат да не тръгне зараза, тревожат се и от потенциално агресивното поведение на "новодомеца", който видимо има психически проблеми. Човекът е натрупал подобна купчинка в съседство на близкия тотопункт.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenci-se-vidyaha-v-chudo-ot-kloshar-krai-Ruskoto-uchilishte-410399
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.