Изнасилвач остава в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 08.02.2013Коментари ()835
© Varna24.bg
Варненският районен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 34-годишния Г.Г., привлечен като обвиняем за изнасилване в условията на опасен рецидив.

Предявеното обвинение срещу Г.Г. е за това, че вечерта на 5 февруари т.г. в изоставена постройка в централната част на Варна изнасилил 38-годишна жена, като употребил за това сила. Той е бил задържан от полицията непосредствено след извършване на престъплението. Предвиденото в закона наказание за подобно посегателство е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

34-годишният Г.Г. е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления на лишаване от свобода. Съдът прие, че е налице обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши нови престъпления, поради което му наложи "задържане под стража".

3-дневен е срокът за обжалване на наложената мярка за неотклонение, като в случай на обжалване делото е насрочено пред горната съдебна инстанция за 13 февруари т.г. от 13 ч.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Iznasilvach-ostava-v-aresta-414520
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.