Евродепутат: Поведението на Фарадж е отвратително!
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 09.02.2013Коментари ()620
© Varna24.bg
Аз реагирах изключително остро на изказването на Нейджъл Фарадж в ЕП тази седмица, когато той каза, че ако българи и румънци имат свобода да почват да работят в Обединеното кралство, то Обединеното кралство трябвало да напусне ЕС. Това е едно отвратително поведение на г-н Фарадж, но той е известен със своя популизъм. Това каза в интервю евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев. Той посочи, че не би искал да каже, че като страна Великобритания е подела тази антибългарска кампания. 

"Има отделни представители на политическия елит на Великобритания, които използват този популизъм, и не само антибългарско, но и антиизточноевропейско говорене, за да печелят политически дивиденти в своята страна", категоричен бе Ковачев.

"Това, което ние правим и трябва да правим, е да показваме, че от България не произлиза никаква емиграционна заплаха за Великобритания, че не се очаква преселение на народите, не се очаква такава огромна вълна, каквато искат да покажат някои от тези популисти във Великобритания, от българи, които ще злоупотребяват със социалните придобивки на Великобритания", обясни евродепутатът. 

"Имах възможност да говоря с мои колеги от Консервативната партия на Великобритания. Те ми казаха, че имат намерение да инициират едни промени в тяхното социално законодателство, за да не можело веднага да се получават тези социални помощи и придобивки, а след като две години си плащал в касата във Великобритания. Но това ще важи за всички за британски граждани, за граждани на ЕС. 

Не може да има дискриминационни текстове или някакво специално законодателство само за българи или само за румънци. Няма такова нещо по европейските договори, не може да бъде допуснато и това е наистина дискриминация. Ако има някакво законодателство, то трябва да важи за всички по абсолютно един и същ начин", допълни той.


Източник: радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Evrodeputat-Povedenieto-na-Faradzh-e-otvratitelno-414677
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.