Рязка промяна на времето днес, идат дъжд и сняг
Автор: Екип Varna24.bg 08:39 / 15.03.2013Коментари ()716
© НИМХ
"Жълт" код е обявен в 22 области на страната (включително и Варненска) заради очакван силен вятър, а за областите Смолян и Кърджали - и за обилни валежи. За Сливенска област кодът е "оранжев".

Днес в страната ще настъпи рязка промяна на времето - ще преминава студен атмосферен фронт, който ще понижи температурите значително. Облачността ще е променлива, над Южна България - по-често значителна. Главно там, а по-късно през деня и в източните райони ще има превалявания от дъжд, които с продължаващото понижение на температурите вечерта и през нощта срещу събота ще преминават в сняг. 

В Предбалкана и по високите западни полета за кратко също е възможно да превали сняг. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и температурите към 14 часа ще са в доста широки граници - от 4°-6° в Северозападна България до 16°-18° в югоизточните райони и ще продължат да се понижават. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месец март и ще се повишава.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна. Ще превалява сняг. Бурният и силен югозападен вятър ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад; до вечерта ще се усили. И там ще застудее, най-късно в Родопите. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще остане доста ветровито, преди обяд все още с умерен до силен югозападен вятър, който бързо ще се ориентира от запад-северозапад и до вечерта отново ще се усили. Все още топло време, с максимални температури по крайбрежието - между 14° и 18°, но със смяната на посоката на вятъра и там ще започне да застудява. Ще има променлива облачност и главно в следобедните часове ще превали дъжд, по южното крайбрежие е възможно и да прегърми. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ryazka-promyana-na-vremeto-dnes-idat-duzhd-i-snyag-421574
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.