Вкарват 27-годишен младеж в психиатрия, проникнал с нож в чужди жилища
Автор: Екип Varna24.bg 16:46 / 18.03.2013Коментари ()832
©
С определение на Районен съд - Варна по внесено искане от прокуратурата, 27-годишен младеж бе настанен за срок от 30 дни за изследване в психиатрично заведение.

На 17 март т.год. младежът е бил привлечен като обвиняем за проникване през нощта с нож в чужди жилища (престъпление по чл.170, ал.2 от НК), както и за унищожаване (престъпление по чл. 216 от НК) на 16 бр. стъклопакети от алуминиева дограма на апартаменти в жилищна кооперация на ул."Гоце Делчев" във Варна.

Според вещото лице и данните от съдебно психиатричната експертизата, поведението на младежа се отличава със значителна агресия, а деянието е извършено под влияние на психотропни вещества - комбинация от марихуана и амфетамини. Предвид възможността лицето да страда от психично разстройство, съдът прие че е необходимо 27-год. младеж да бъде настанен за изследване при стационарни условия в психиатрично отделение към болница "Св.Марина". Настаняването е за срок от 30 дни, като времетраенето на престоя в психиатричното заведение се зачита като задържане под стража.

Определението на Районния съд подлежи на обжалване или протест е в 3-дневен срок пред ВОС.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vkarvat-27-godishen-mladezh-v-psihiatriya-proniknal-s-nozh-v-chuzhdi-zhilishta-422162
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.