Днес ще е топло, на места с превалявания
Автор: Екип Varna24.bg 09:05 / 21.03.2013Коментари ()443
© НИМХ
В четвъртък времето в България ще остане относително топло, с температури в източната част на страната до 18-19 градуса. В останалите части на страната температурите ще бъдат между 10 и 15 градуса, в София - 12. Постепенно облачността ще се увеличава и привечер в четвъртък ще има превалявания в Западна и Централна България. Обявен е "жълт" код в 7 области на Западна България.

В петък валежите ще се засилят и ще обхванат цялата страна. Ще започне застудяване.

По Черноморието ще има предимно значителна облачност. По северното крайбрежие ще превали слаб дъжд, а на юг ще има по-съществени разкъсвания на облачността. Вятърът ще е от юг-югоизток, до умерен, вечерта ще се усили.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо. Ще завали дъжд, над 1500 метра - сняг. Ще духа силен, по откритите и високи части и временно бурен югозападен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 1°.

До сутринта в петък валежите ще обхванат цялата страна. Интензивни ще са през нощта в Западна и Централна България, а през деня в Източна. Ще духа силен и бурен запад-северозападен вятър, температурите бързо ще се понижат и в планинските райони и високите котловини в Западна България дъждът ще се примесва със сняг. След обяд от запад на изток валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. В събота вятърът ще отслабне до умерен. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до слънчево време.

Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните между 7 и 12. В неделя облачността, предимно средна и висока, ще се увеличи, но няма да вали.

Вятърът ще отслабне още и ще стихне.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март и ще продължи да се понижава.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Dnes-shte-e-toplo-na-mesta-s-prevalyavaniya-422621
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.