"Жълт" код за Варна и чувствително понижение на температурите!
Автор: Екип Varna24.bg 08:40 / 22.03.2013Коментари ()937
© Varna24.bg
Снимка: Архив
"Жълт" код е обявен за днес в 24 области на страната заради силен вятър и интензивни валежи. Жълтият код е в сила за силен вятър в областите Пловдивска, Видинска, Монтанска, Врачанска, София област, София град, Пазарджишка, Бургаска, Варненска, Шуменска, Добричка. За областите Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Русенска, Разградска, Силистренска, Кърджалийска, Хасковска, Сливенска, Ямболска и Старозагорска освен бурния вътър се очакват и интензивни валежи.

Над страната днес ще бъде много ветровито - ще духа силен, на места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина бурен запад-северозападен вятър. С него ще продължи да застудява и максималните температури ще бъдат между 5° и 10°. Облачността ще е променлива, по-често значителна над Северна България и източните райони. 

През деня в Източна България все още ще превалява дъжд, а в Лудогорието и Предбалкана - слаб сняг, но до вечерта и там валежите ще спрат. По-съществени разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-za-Varna-i-chuvstvitelno-ponizhenie-na-temperaturite-422826
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.