Марин Райков: Няма да се вдигат данъците
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 22.03.2013Коментари ()748
© Impact Press Group
Премиерът Марин Райков успокои, че няма да се вдигат данъците. Той лично откри началото на Съвета за тристранно сътрудничество, който се събира за пръв път след пет месеца прекъсване. Освен да пожелае конструктивна и успешна работа на социалните партньори, той използва случая да разясни вчерашния си призив към бизнеса също да се включи в подпомагането на най-уязвимите групи от населението.

Искам да отговоря на някои притеснения, които предизвика думата, която използвах, а именно "солидарност", заяви Райков. Действително в тази специфична и нелека среда акцентирах върху българския бизнес и това беше изтълкувано като сигнал, че държавата се опитва да упражнява натиск. За това правителство ще бъде приоритет създаването на благоприятна бизнес среда и нямаме намерение на извиваме ръце, увери служебният премиер. Той заяви, че никой не обмисля да увеличава данъци и да упражнява неправомерен натиск за увеличаване на заплатите в частния сектор.

Работим по идеи за подпомагане на най-онеправданите и по този повод ще добавя още една дума - диалог, каза Райков. Той призова за допълнителен диалог как бизнесът, благотворителните структури, държавата, европейските структури да облекчат положението на хората. Райков настоява да се намери най-подходящата формула за това, която да не посегне на бизнес климата, а обратно - да доведе до разкриване на нови работни места.

Източник: в. Стандарт



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Marin-Raikov-Nyama-da-se-vdigat-danucite-423006
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.