"Холдинг Варна“ се оплака от лош бизнес климат в региона
Автор: Екип Varna24.bg 16:40 / 30.03.2013Коментари ()775
Бизнес климатът във Варна и областта не се подобрява, а напротив, показва признаци на влошаване. Това констатира на среща на социалните партньори при областния управител изпълнителният директор на "Холдинг Варна" Милчо Близнаков. В качеството си на представител на Асоциацията на индустриалния капитал в България той изрази безпокойство от увеличаването на безработицата, която по негови думи е стигнала до нива от 16% за областта, при положение че преди около пет години е била максимум 4 - 5%. "Около 20 хил. работни места са загубени от 2008-а насам", каза още Близнаков, като неговото мнение е, че държавата трябва да положи по-сериозни усилия за подобряване на бизнес климата в областта.

В отговор на думите му варненският областен управител Коста Базитов заяви, че не бива да се забравя, че именно в 2008 година е започнала световната икономическа криза, като ефектът от нея далеч не се усеща само в България.

Преди това на срещата шефът на Регионалната служба по заетостта Пламен Начков коментира, че през това лято заради традиционното наемане на хора в туризма безработицата може да се задържи в рамките на 5%. Според него положителен фактор на този етап е, че химическите заводи в Девня не са преминали към масови съкращения. В циментовия завод пък се очаква началото на строителство на нови мощности, но въпрос на решение на изпълнителя на проекта е колко души ще наеме.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Holding-Varna-se-oplaka-ot-losh-biznes-klimat-v-regiona-424411
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.