Събират пари за паметник на Тодор Колев
Автор: Екип Varna24.bg 14:33 / 31.03.2013Коментари ()1187
©
Монумент на великия български актьор Тодор Колев ще бъде издигнат в Шумен. Инициативата повдигнаха граждани във Facebook. Единодушно общинските съветници от родния град на големия актьор пък подкрепиха идеята.

Паметникът ще бъде в Градската градина на Шумен, близо до централната алея, откъдето е започнала кариерата на Тодор Колев. Парите за монумента се събират чрез дарения, като необходимата сума е изчислена на около 50 000 лева. Идеята среща широка подкрепа. Общинските съветници са решили да освободят от такси строителните книжа. Без налози ще бъдат и преводите по банковата сметка, в която се събират парите.

Материалът, необходим за монумента, също ще бъде дарен. Металургичен комбинат ще направи безплатно иначе изключително скъпия химически анализ, който е нужен, преди да започне отливането. Владислав Григоров, председател на инициативния комитет, обяви, че вече се разглеждат два-три проекта за паметника и обеща, че естетическите качества, както и изработката, ще бъдат на много високо ниво.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Subirat-pari-za-pametnik-na-Todor-Kolev-424482
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.