Ремонтни бригади разбиха улица в Евксиноград и я зарязаха
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 05.04.2013Коментари ()891
Жители на Евксиноград се оплакаха, че за да бъде отстранена ВиК авария, улицата им е била разбита и след това изоставена. От поне две седмици те чакат разкопаната за отстраняване на повреда настилка да бъде възстановена, но постепенно започват да губят надежда, че това ще станe.

Гражданите са особено чувствителни, защото са плащали от джоба си за изграждането на улицата и тротоара, като така са облекчили общината от едно от задълженията й. Сега те се ядосват, че няма кой да възстанови последствията от теча по мрежата, изградена на мястото от ВиК.

Между пострадалите от недовършения ремонт е и д-р Ивайло Митковски. След отстраняването на проблема по тръбите изкопът е заровен по най-елементарния начин, с пясък. От ремонта е пострадал не само асфалтът на платното, а и бордюрът на тротоара.

Жителите на разкопаната улица 16-а в Евксиноград са изчакали известно време, проявявайки разбиране, че има технологично време, което трябва да изтече, за да се закърпи качествено дупката. След като са изтекли две седмици, те са изгубили тотално търпение. Гражданите са ядосани от безхаберието и започват да подозират, че ще им се е наложи пак да събират пари за улицата си. Според тях обаче ВиК или евентуално друга фирма, която е извършила ремонта, трябва да възстанови нанесените щети или поне да почисти след приключването на работата си, което все още не е станало.

"До средата на следващата седмица изкопът ще бъде заличен", коментираха ситуацията от ВиК - Варна. От там обясниха, че по принцип схемата е да се изчака известен период след отстраняване на аварията, за да стане ясно колко ще слегне земята.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Remontni-brigadi-razbiha-ulica-v-Evksinograd-i-ya-zaryazaha-425594
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.