Постановление на Министерски съвет беше представено във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:09 / 05.04.2013Коментари ()710
©
Постановление на Министерски съвет №69/ 2013 г. беше представено в град Варна. Документът цели въвеждането на облекчен режим за определяне на подизпълнители в рамките на договорите за безвъзмездна финансова помощ по оперативните програми на Европейския съюз. Новите правила бяха представени в рамките на информационен ден, организиран от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

С ПМС №69 се въвежда една процедура за избор на изпълнители - процедура с публична покана. Така се облекчава административната тежест и се заменят досегашните три процедури: открит избор; договаряне с публикуване на пояснителни документи; договаряне без публикуване на пояснителни документи.

В допълнение, съгласно условията на ПМС №69, няма ограничение за минимален брой оферти.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Агенция ПРИМА и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз или Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Postanovlenie-na-Ministerski-suvet-beshe-predstaveno-vuv-Varna-425603
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.