Пеша от Босфора до Стокхолм през Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 15.04.2013Коментари ()848
Да оставиш семейството, приятелите, работата... Това би било трудно за всеки. Още по-трудно, дори налудничаво, би прозвучало за много хора решението на една дама от Швеция.
Карина Борен е родом от Енкьопинг, където живее до 1995 г. Учи строително инженерство в областта на компютърните науки. Тя обаче има една изключителна мечта, много различна от нейната работа и свързана с хобито й - бягането.

Шведката иска да измине разстоянието от Истанбул до Стокхолм, където вече живее, пеша. Започналото пътешествие преминава и през България. У нас Карина и нейната сподвижничка откриват красотата и спокойствието на нашата природа.

Освен това - светът не е толкова малък, а страната ни е притегателен център за търсещи спокойствие от Скандинавието. България ражда едно добро приятелство между двете шведки и три двойки от Норвегия, които пътят събира.

Карина казва, че едно от семействата - пенсионери, им е помогнало да разберат страната ни. "Те ни отговориха на много въпроси, които се натрупаха за престоя ни в България", пише тя. Карина не отговаря какви точно са били въпросите, но казва, че харесва страната ни.

Последната спирка за пътешественичките, преди да напуснат България, е Балчик, който те определят като село според собствените си стандарти. Следва преминаване на границата и продължителен преход до Букурещ.

След като завърши цялото си пътуване, шведката мечтател обещава да представи впечатленията си от всяка една страна. С какво ли България е докоснала сърцето на един пътешественик? Предстои да видим...

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pesha-ot-Bosfora-do-Stokholm-prez-Varna-427408
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.