85 кубика боклук събраха жителите на "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 21.04.2013Коментари ()1009
©
Повече от двайсет сдружения и организации от квартал "Аспарухово" се включиха в инициативата "Да изчистим България за един ден". За тях бяха предварително осигурени над 1000 чувала за смет и комплекти ръкавици.

Повече от 85 кубика е общото количеството боклук, което хората са изнесли на предвидените за целта места и до края на деня те ще бъдат извозени от сметопочистващата фирма, обобщи Милена Светославова от отдел "Екологичен контрол" в район "Аспарухово".

От администрацията със задоволство установиха, че много хора сами са се организирали и са оставили чувалите с боклук край контейнерите. В пролетното почистване се включиха и всички служители от район "Аспарухово". Те събираха изхвърлените боклуците край пътя от квартала до местността Джанавара. Само за час бяха напълнени повече от 30 чувала с отпадъци - пластмасови бутилки, чаши и опаковки, найлонови торбички, счупени стъклени бутилки. Установени бяха и няколко места, на които са изхвърлени строителни отпадъци. Те ще бъдат почистени в близките дни.

В кампанията участие бяха заявили още звено "Майка и бебе", читалище "Васил Левски" - кв. Галата, читалище "Просвета", ГПЧЕ "Йоан Екзарх", Фондация "Владиславово", Хидро-метеорологична станция, военно формирование 32300, членове на пенсионерските клубове в кв. "Галата", клубовете "Надежда", "Лазур", "Зора", "Кораборемонтчик", "Морска звезда" и "Джанавара", СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков", църковното настоятелство към храма "Св. Цар Борис".



https://www.varna24.bg/novini/varna/85-kubika-bokluk-subraha-zhitelite-na-Asparuhovo-428548
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.