НИМХ: Утре ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици
Автор: Екип Varna24.bg 17:48 / 03.05.2013Коментари ()657
През следващото денонощие под влияние на преминаващ през страната размит атмосферен фронт въздушната маса ще се лабилизира. По-значителна облачност ще има над Северна България, а утре около и след обяд и над Южна. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Мартин Славчев, дежурен синоптик. 

Почти без валежи ще остане над източните райони. След преминаването на фронта вятърът ще се ориентира от запад, в Дунавската равнина до умерен. Минималните температури ще са между 11° и 16°, максимални - между 24° и 29°. В София минимална - 13°, максимална - около 25°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще са между 21° и 23°. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините времето ще бъде по-неустойчиво. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни превалявания от дъжд, на много места придружени от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад, който привечер ще се усили. Температура на 1200 м.н.в 18°, на 2000 м около 12°.

През следващите дни ще се развива купесто-дъждовна облачност. В неделя на повече места в Източна, а в понеделник и вторник в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще има и слънчеви часове, главно преди обяд. Температурите ще се понижат още малко и във вторник минималните ще са между 10° и 15°, а максималните между 21° и 26°.


Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/NIMH-Utre-shte-ima-kratkotraini-prevalyavaniya-i-grumotevici-430638
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.