17-годишен наркоман остава в ареста заради поредна кражба
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 16.05.2013Коментари ()690
По отношение на непълнолетен, привлечен като обвиняем за извършен грабеж, състав на Районен съд - Варна взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Спрямо 17-годишния К. Д. са предявени обвинения, че на 8 май т.год. в село Каменар, като употребил сила, е отнел пари от мъж. Предвидената в закона санкция за подобно престъпление е лишаване от свобода за срок от 1 до 10 години.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение за авторство на деянието, както и че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

17-годишният К.Д. употребява наркотици и е осъждан 4 пъти за престъпления против собствеността. Настоящото деяние е извършено в условията на повторност, само два месеца след като по отношение на него е влязла в сила условна присъда, също за грабеж. Срещу обвиняемия са налице и още няколко висящи досъдебни производства.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок, като в случай на жалба, делото е насрочено пред ВОС за 22 май т.год. от 13 ч.


https://www.varna24.bg/novini/varna/17-godishen-narkoman-ostava-v-aresta-zaradi-poredna-krazhba-432864
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.