Обществено обсъждане за интегрирания план на Варна в Общината
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 28.05.2013Коментари ()672
© Varna24.bg
Обществено обсъждане в рамките на проект "Подкрепа за разработване на Интегриран план за градско възстановяване и развитие - гр. Варна" ще се състои днес от 15 ч. в пленарната зала на община Варна. Проектът се изпълнява от местната администрация, съгласно сключен договор за безвъзмездна финансова помощ на Оперативна програма "Регионално развитие".

Планът ще определи кои конкретни обекти и проекти ще бъдат финансирани през следващия програмен период. Целта е те да бъдат насочени към определени градски райони, към физическото им обновяване и благоустройство, за да се създаде привлекателна градска среда, която на свой ред да привлича бъдещи инвестиции и да доведе до допълнително развитие. Наличието на плана ще бъде задължително условие за финансиране на проекти за устойчиво градско развитие през периода 2014-2020 г. по линия на Европейските фондове.

Основен принцип при разработването на варненския интегриран план е ангажирането на максимален брой заинтересовани страни в процеса на планиране и осигуряване на високо ниво на публичност и прозрачност на целия процес, се посочва в поканата за общественото обсъждане, публикувана на сайта на община Варна и подписана от главния архитект арх. Петър Йоданов.

Допълнителна информация за изпълнението и напредъка на проекта към момента можете да намерите на страницата на Интегриран план за градско възстановяване и развитие - гр. Варна на адрес www.ipgvr-varna.bg.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtestveno-obsuzhdane-za-integriraniya-plan-na-Varna-v-Obshtinata-434715
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.