Нощувките във Варна поевтиняха
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 28.05.2013Коментари ()994
© Народно дело
Нощувките във Варна това лято са по-евтини с около 2-3 лева на нощ спрямо миналата година. Причината за това е в намалената покупателна способност на туристите като цяло. Спадът на строителството и отливът на сезонни работници същи са фактор хазяйките да редуцират цените.

За по-непретенциозните туристи в района на ИУ - Варна, има и квартири по 10 лева на нощувка. Тези оферти вървят с хазяйка в съседната стая, често обаче за ползване на баня се плаща допълнително. В района на Морската градина се намират и няколко апартамента тип хостел. Стаите са с по няколко легла в тях подобно на туристическите хижи. Цените са 12 лева на нощ през активния туристически сезон и 10 лева през останалия период на годината. Хостелите задължително предлагат интернет.

В района на "Чаталджа" почти всички блокове имат и тавански стаи, преустроени за отдаване под наем. При тях банята и тоалетната са общи за етажа. Цената на стая е около 80 лева на месец. Вземат се предимно от сезонни работници.

Оборудваните за нощувки стаи вървят и с отстъпка - престой до 3 дена е 15 лв. на човек за една нощувка, а престой над 3 дена се таксува по 12 лв. Добри оферти има и за квартал "Аспарухово", който все още е подценяван като нискобюджетна туристическа дестинация.

Част от хазяите в центъра на Варна са с особени претенции, които отиват дори към дискриминация. В обявите заявяват, че дават стаи само за момичета от ИУ - Варна, или пък само за момчета от ВВМУ "Никола Й. Вапцаров".

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Noshtuvkite-vuv-Varna-poevtinyaha-434764
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.