Отложиха делото срещу Марешки заради обидата за септември
Автор: Екип Varna24.bg 14:44 / 29.05.2013Коментари ()776
© Varna24.bg
Отложиха за 9 септември частното наказателно дело срещу Веселин Марешки, образувано по жалба на Ивайло Василев. Той съди за 10 лв. кандидат-кмета, защото на публично място пред свидетели го е нарекъл "Боклук".

Марешки не се яви в съда, нито там имаше негов адвокат. Призовката му е била получена от лицето Нели Стоянова, която не е член на семейството му и не е ясно дали е пълнолетна, каза съдията.

Освен това, тъжбата на Ивайло Василев има неточности, смятат магистратите. Трябва той да посочи до следващото заседание точно кои медии са разпространили обидата в публичното пространство. В самия чл.148,ал.1, т.2, от НК, както се сочи в жалбата, не предвижда оскърбление, разпространено чрез журналистически материали, каза съдията.

"Очаквам да се даде ход на делото и Марешки да бъде осъден за обида, както вече веднъж му се е случило. Ще покажем, че гражданите могат да се борят за правата си, без значение срещу кого, че българският съд ще защити правата ми", каза Ивайло Василев преди делото. Според него такъв човек няма място в политиката, "който се държи така арогантно".
Според Василев вече 3-4 пъти Веселин Марешки обяснява, че ще се подложи на детектор на лъжата, но това така и не се у случило.

За следващото заседание полицията ще бъде ангажирана на връчи призовката на Веселин Марешки по местоживеене. Делото е насрочено за 9 септември, вероятно защото се задава кампания за кметските избори, по време на която аптекарят ще се ползва с имунитет.

"Не го съдя за пари, а за да покажа на хората, че трябва да се борят за всичко, което накърнява гражданските им права", каза още Ивайло Василев.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otlozhiha-deloto-sreshtu-Mareshki-zaradi-obidata-za-septemvri-435031
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.