Нов генерален секретар на Европейската организация на морските пристанища
Автор: Екип Varna24.bg 08:36 / 30.05.2013Коментари ()680
Генералната асамблея на Европейската организация на морските пристанища заседава вчера във Варна. Във форума вземат участие над 70 представители от 27 държави-членки на една от най-авторитетните организации на пристанищата.

Г-жа Рийкбост сменя на поста дългогодишния генерален секретар на организацията Патрик Верховен. Тя има 15-годишен опит в Европейския парламент, участвала е в разработването на документи и политики в областта на управлението на пристанищата в общността.

"Радвам се да посрещна г-жа Рийкбост на борда" - с тези думи председателят на ЕСПО г-н Сантяго Гарсия-Мила обяви пред форума във Варна избирането на г-жа Изабеле Рийкбост за генерален секретар. Официалното встъпване в длъжност ще се състои на 1 август 2013 г.

Днес форумът във Варна продължава работа с Х Международна конференция на морските пристанища "Развитие на пристанищата - чрез партньорство към синергия", която за първи път се провежда в страна от черноморския регион.

Официален домакин на проявата е Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". В заключителната сесия на конференцията ще вземе участие и заместник-председателя на ЕК и комисар по транспорта г-н Сийм Калас.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nov-generalen-sekretar-na-Evropeiskata-organizaciya-na-morskite-pristanishta-435085
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.