Потвърдиха ареста на Димо, разследван за убийството на аксаковския бизнесмен
Автор: Екип Varna24.bg 17:28 / 30.05.2013Коментари ()1053
© Impact Press Group
Димо Стоянов, разследван за убийството на бизнесмена Борислав Енев от Аксаково ще дочака края на досъдебното производство в ареста. С определение от днес, ВОС потвърди мярката му за неотклонение "задържане под стража".

Пресслужбата на съда припомня, че Стоянов е в ареста от 12 ноември миналата година, след като му беше повдигнато обвинение, че именно той е убил Енев. Бизнесменът беше убит на 7 ноември 2012 година в дома си с изстрел в тила. Първите следствени действия насочиха разследващите към племенника му Димо Стоянов - последният, с когото Енев е разговарял в дома си.

Към края на февруари тази година ВОС прецени, че събраните нови доказателства разколебават първоначалното обосновано предположение, че Димо е съпричастен към убийството. В резултатите от Физико-химичната експертиза, изследвала дрехите и обувките на обвиняемия не се намериха следи от нитроцелулоза. Липсват такива и от ръцете на Димо. Заключенията на тези експертизи, изводите на балистичната експертиза, както и други гласни свидетелства, сериозно разколебават първоначалното обосновано предположение, че Димо Стоянов е съпричастен към убийството на Борислав Енев.

В началото на март обаче Варненският апелативен съд прецени, че въпреки новите доказателства, въпреки заключенията на балистичната експертиза, че с пистолета на Стоянов не е извършено убийството, то има достатъчно други гласни свидетелства и справки (от мобилни оператори и камери), чиято преценка обосновава предположението, че Димо Стоянов е съпричастен към убийството на Борислав Енев и така потвърди ареста му.

Днес стана известно, че близо 7 месеца след първоначалния арест на 26-годишния племенник на убития, досъдебното производство е във финалната си фаза. Предстои изготвянето на обвинителен акт и вкарването му в съда.

ВОС прецени, че няма нови обстоятелства, които да го мотивират да измени в по-лека мярката му за неотклонение. Ако Стоянов обжалва днешното определение на ВОС, той ще се яви пред Варненския апелативен съд на 4 юни 2013 година от 10,00 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 11
06.01.2014 »
17.12.2013 »
05.03.2013 »
26.02.2013 »
09.12.2012 »
20.11.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Potvurdiha-aresta-na-Dimo-razsledvan-za-ubiistvoto-na-aksakovskiya-biznesmen-435285
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.