Два бента изградиха варненци срещу наводнения
Автор: Екип Varna24.bg 11:12 / 07.06.2013Коментари ()1371
© Народно дело
Два бента са издигнали живеещите в кооперацията на кръстовището на бул. "Приморски" и ул. "Граф Игнатиев". Преди време е извършвана реконструкция на подземна инфраструктура, която завършила с реновиране на тротоара, който граничи с Военноморския музей.

"Нашия обаче го забравиха", каза жена, която живее в кооперацията. Причина за градежа на изкуствените възвишения са честите наводнения. Хората казват, че и при най-малкия дъжд входовете на кооперацията стават непристъпни заради събралата се вода.

"Цопкаме като патета", пошегува се възрастен мъж, който обитава жилище в съседна сграда. Истински ад за живеещите обаче настъпвал, когато дъждът е по-силен. Преди време се наводнили мазетата на цялата кооперация, което, естествено, причинило щети за всички. Над 20 сантиметра е височината на едната циментова дига, която пази от наводнения.

"Със собствени средства на живеещите сме ги направили", каза жена от блока. По думите й предстои да се подобри естетическият вид на баражите, които в момента не изглеждат лицеприятно. Освен това живеещите в блока са предприели и пренареждане на плочките на тротоара, които в сравнение с тези на отсрещния изглеждат като къртени със стенобойна машина.

"От общината буквално ни казаха сами да се оправяме", заяви касиерката на входа. Тя добави, че градежът се прави и за защита на шахта, пълна с електрически и комуникационни кабели. Целият ремонт, който изоставените от общината варненци ще правят, вероятно ще глътне около 200 лева.

"Нямаме друг избор, не можехме да оставим всичко във вода", коментира още жената.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dva-benta-izgradiha-varnenci-sreshtu-navodneniya-436561
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.