Седмицата започва с жега до 32°
Автор: Екип Varna24.bg 17:19 / 09.06.2013Коментари ()777
©
Утре ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността следобед и привечер над западните райони, където на отделни места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се повишат слабо и максималните ще бъдат между 27° и 32°. През нощта срещу вторник валежите и гръмотевиците в западната и централна част от страната ще се активизират. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максимални температури на въздуха: 24° - 28°. Температурата на морската вода по северното крайбрежие ще е около 15°, по южното - около 17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще бъде слънчево. В следобедните часове над масивите в Западна България и Родопите ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. По билата ще духа до умерен вятър от запад-югозапад, който привечер ще започне да се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Във вторник и сряда над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Ще вали интензивно, ще има гръмотевици, възможни са градушки. Температурите ще се понижат чувствително.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Sedmicata-zapochva-s-zhega-do-32-436892
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.