Папазов: Щях да се кандидатирам за кмет, но ме поканиха за министър
Автор: Екип Varna24.bg 17:07 / 11.06.2013Коментари ()1153
© Bulphoto
Новият министър на транспорта Данаил Папазов се обърна с декларация към варненция, в която заявява, че е бил готов да се кандидатира за кмет, но поканата за министър го е изпреварила. Ето и целия текст, без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани,
Както повечето от Вас, и аз самият през последните няколко години все по-често си задавах въпроса, защо нашият красив и обичан град губи своя облик и от морска столица на България постепенно се превръща в дълбоко провинциален град, обърнат с гръб към морето. Варна започна да губи своя аристократичен дух и лице на културно средище, като ги заменя с дребна еснафщина. Всичко това говореше, че този начин на управление трябва да бъде сменен с една нова визия и да се въведе нов подход към решаването на проблемите.


Скъпи варненци,
Дългогодишният ми опит и резултатите, които постигнах като ръководител на един от символите на града - "Пристанище Варна" ЕАД, подкрепата, която получих от граждански организации, приятели и колеги ми дадоха самочувствието да поискам Вашия кредит на доверие да се кандидатирам за кмет на града и едновременно с това увереността, че заедно с Вас ще си върнем Варна.


Убеден бях, че с подготвената от мен и моя екип програма за управление на града и с Вашата активна гражданска подкрепа ще имаме възможност да възстановим облика на града ни и Варненския дух.

Изненадващо за мен и за екипа ми, номинираният за премиер г-н Пламен Орешарски отправи към мен покана за участие в експертен кабинет. Предложен ми бе поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Покана, която преди всичко приемам като оценка на моята работа като ръководител на "Пристанище Варна" ЕАД, и на екипа ми, разбира се, както и активното ми участие при формирането на морската ни политика в национално и в международно направление.

Мислих много дали е честно спрямо Вас, които ми повярвахте да приема това предложение. Проведох редица срещи и консултации с инициативния комитет, колеги, приятели и множество специалисти, и заедно решихме, че постът министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ми предоставя възможността да подпомогна активно дълго отлагани проекти и решения, свързани с морската сфера, част от тях ключови и за Варна. Тази номинация приемам и като знакова - за първи път министър на транспорта става морски специалист - капитан далечно плаване.

Вярвам, че ние - варненци, ще си изберем достоен кмет, с който заедно ще можем да реализираме добри и полезни за града ни дела.

Поднасям огромната си благодарност към всички, които с доверието си към мен ме убедиха и подкрепиха да се кандидатирам за кмет на град Варна, на инициативния комитет, на онези, които са дали своя подпис и доверие към мен, на колегите, на приятелите. Оставам верен и отворен към всеки от Вас.

Пожелавам на варненци, на моите съграждани, да направим успешен избор за един достоен кмет. Да ви уверя, че и като министър, аз оставам варненец. Моят дом, моят град е Варна!




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Papazov-Shtyah-da-se-kandidatiram-za-kmet-no-me-pokaniha-za-ministur-437250
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.