Умуват върху съдбата на Тубдиспансера
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 12.06.2013Коментари ()817
Ще вземем решение за съдбата на Специализираната болница по пневмофтизиатрични заболявания във Варна, след като новоназначеният управител д-р Станимир Киряков представи доклад за актуалното състояние на лечебницата. Това заяви на заседанието на комисията по собственост и стопанство нейният председател Валентина Софрониева. От изнесените данни от годишния отчет стана ясно, че дружеството продължава да затъва финансово. Основната причина е грешната държавна методика за издръжка на Тубдиспансера, която отчита само броя на преминалите болни. За лечението на всеки от тях, което продължава от 2 до 4 месеца, се отпускат едва 30 лв., близо 3 пъти по-малко от реалната му стойност. Това принуждава община Варна да дофинансира постоянно лечебницата. До момента тя е отпуснала над 380 000 лв.

Докладът ми ще бъде изготвен, след като събера данни за съдебните спорове на лечебното заведение и задълженията към доставчиците на лекарства и консумативи, каза д-р Киряков.

Временният шеф на общинската дирекция "Социални дейности и здравно развитие" д-р Димитър Миленков припомни, че в началото на годината по заповед на тогавашния кмет Кирил Йорданов е извършена проверка и е изготвен доклад, който от март е на разположение на Общинския съвет.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Umuvat-vurhu-sudbata-na-Tubdispansera-437375
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.