Денят на бащата ще бъде отбелязан във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:21 / 16.06.2013Коментари ()753
©
Днес от 15.00 до 18.00 ч. на алеята над Летния театър във Варна (до "Шадраванът с жабките") ще се проведе инициатива, насочена към деца и родители, по повод Деня на бащата. Това съобщиха организаторите.

В над 30 страни по света, денят на бащата се отбелязва през третата неделя от месец юни. На този ден се изразява любов и привързаност не само към бащите, но и към всички мъже, които полагат грижи за децата - дядовци, чичовци, други роднини или наставници. Идеята за тази инициатива води началото си от древна легенда, разказваща, как в развалините на древен Вавилон малко момче нарисувало на глинена плочка пожелание в картинки до своя баща. Така се създала традицията да има специален ден за почит към бащите и техния принос за здравето и благосъстоянието на детето.

На 16 юни 2013 г. от 15.00 до 18.00 ч. часа в Морската градина, на алеята над Летния театър, децата ще могат да изработят своите глинени послания към татковците си, да се снимат с тях като супер-герои, да се запознаят с Флашко - герой на Националния център за безопасен интернет, за да си поговорят за по-забавно и безопасно лято онлайн. 

Родителите ще получат информация за инициативи, осъществявани в Превантивен център "Младост", с акцент - ролята на бащата в живота и възпитанието на детето.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Denyat-na-bashtata-shte-bude-otbelyazan-vuv-Varna-438109
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.