Новият шеф на варненската полиция: На Варна не й стигат полицаите в стотици бройки
Автор: Екип Varna24.bg 12:02 / 18.06.2013Коментари ()854
© Varna24.bg
Основният проблем на варненската полиция е недостатъчният брой на "униформените", заяви при представянето си новият областен директор главен инспектор Чавдар Нанков. Той даде пример с оглавяваното досега от него II РПУ, което преди няколко години изкарвало по 8 патрулни екипа всяка нощ по улиците в района му, а сега техният брой намалял до 3. В градовете Девня и Провадия излизал само един екип, съобщава Дарик.

"Категорично на Варна не й стигат полицаите в стотици бройки и това е отчитано от всички предишни директори. Градът е изключително нараснал, на практика в него се премести да живее Североизточна България. Там, където бяха поляни, в момента има жилищни сгради. Където има хора, има проблеми. Опитваме се да бъде по-гъвкави с наличните сили и да ги насочваме към местата, където има по-голяма нужда, както и да има по-малко статични полицаи. Задачата пред тях е проста - при смяна от 12 часа, трябва да се работи 11 часа, а не 11 часа да си на работа", коментира Нанков.

Поставената от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев задача пред него е бърза реализация на досъдебните производства, като броят на успешните операции се увеличи няколко пъти. Приоритет в момента пред варненската полиция обаче било опазването на обществения ред по време на изборите. До Нанков не са достигали сигнали за купуване на гласове.

Варненската полиция е готова за летния сезон и е създадена необходимата организация, увери новият й началник. Той не предвижда кадрови промени в ръководството. За нов шеф на II РПУ е назначен Валентин Тренев.

Главен инспектор Чавдар Наков е на 43 г. Работи в системата на МВР от 1988 г. Бил е началник на II РПУ от 2006 г. досега с прекъсване от една година, когато е оглавявал сектор БОП.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Noviyat-shef-na-varnenskata-policiya-Na-Varna-ne-i-stigat-policaite-v-stotici-broiki-438490
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.