Посланик Карел ван Кестерен: Демокрацията не e да спечелиш вота, а после - каквото решиш
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 13.07.2013Коментари ()1006
©
В интервю за в."Капитал" посланикът на Холандия Карел ван Кестерен се присъедини към колегите си от Френското и Немското посолство.

"Аз съм съгласен с френския и германския си колега. Особено когато казват, цитирам "зависи от институциите и партиите да обединят усилия, за да намерят начин да постигнат прогрес, отчитайки исканията на гражданското общество". Протестите са сериозна причина за притеснение и трябва да бъдат взети предвид от политиците. Демокрацията не означава да спечелиш с 51% от гласовете и после да правиш каквото решиш. Демокрацията е диалог с обществото, да отговаряш за действията си."

Според посланика на кралство Нидерландия Карел ван Кестерен протестите са знак за надежда.

"Да, гражданското общество надига гласа си и това е добре. Това е, което е нужно тук."

На въпроса "За пръв път ли наблюдавате този процес тук?" той отговаря:

"Не и в такъв размер, за пръв път е в такива размери. Хората протестират не срещу неща, които материално ги засягат директно - заплати и сметки. Аз разбирам онези протести. Но сега хората протестират за идеали и принципи."

"Изненадах се от назначението на господин Пеевски, но не се изненадах от реакцията след това и хората на улицата. Това, което докладвах у дома, е, че хората искат европейските ценности да се прилагат тук: прозрачни процедури, компетентни и честни хора на високи постове, върховенство на закона, медийна свобода, а не икономически интереси да прозират зад действията на държавата и тъмни сделки зад сцената. Това е целта на протестите и аз приветствам това и съм щастлив от него. Това е моят анализ. Така че демонстрациите са всъщност знак на надежда", заяви още Карел ван Кестерен




Още по темата: общо новини по темата: 382
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
13.06.2014 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Poslanik-Karel-van-Kesteren-Demokraciyata-ne-e-da-spechelish-vota-a-posle-kakvoto-reshish-442931
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.