Есктрадират в Полша варненец, разследван за изнасилване на малолетна
Автор: Екип Varna24.bg 11:50 / 15.07.2013Коментари ()740
©
Съгласие за доброволно предаване на полските власти изрази днес пред Варненския окръжен съд Михаил Симеонов, издирван заради изнасилване на малолетно лице, извършено преди година в Полша.

Симеонов беше задържан преди седмица на основание ЕЗА, издадена от Районния съд в Дембица. Компетентните власти в Полша настояват за предаването на 35-годишния българин, заподозрян в тежко престъпление.

В документите, изпратени от полските власти се посочва, че в продължение на месец, от юни до юли 2012 година в Дембица, воеводство Подкарпатие, Михаил изнасилил и продължил със сексуалното посегателство спрямо малолетно момиче. Престъплението било съпроводено с постоянни заплахи за живота на детето, на неговите близки и с насилие.

От самото начало при първоначалния арест българинът твърди, че е обвинен несправедливо. Именно затова, той декларира пред съда доброволното си съгласие по-бързо да бъде изпратен в Полша. Българският съд е получил уверенията на компетентните полски съдебни власти, че ако Симеонов бъде осъден в Полша, той може да изтърпи присъдата си в родината. Ако варненецът не оттегли в следващите три дни доброволното си съгласие за екстрадиране в Полша, той ще получи съдебното решение и ще бъде предаден в скоро време на молещата държава.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Esktradirat-v-Polsha-varnenec-razsledvan-za-iznasilvane-na-maloletna-443232
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.