Ансамбъл "Българе" закри "Седмицата на морето" в Бяла
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 11.08.2013Коментари ()842
С много песни и танци Национален фолклорен ансамбъл "Българе" сложиха края на тазгодишната "Седмица на морето" в гр. Бяла.

Талантливите танцьори са любимци на жителите на малкия морски град, а чуждестранните му гости останаха възхитени от красотата на българския фолклор. 

В програмата бяха включени песни и танци от всички области на страната. Гвоздеят на програмата бе нещо, на което жителите на Бяла не са били свидетели до сега- фолклорно надиграване. Солистите от "Българе" се състезаваха за наградата на кмета. Тя бе специално изработена за съревнованието статуетка. В надиграването се включиха представители от Шоплъка, Македонски комита, Северняшки разбивач на сърца, Тракиец и в ролята на Добруджанец хореографът на ансамбъла Христо Димитров, който със сърцатата си игра спечели аплодисментите на публиката.

Това бе последният концерт от поредицата за "Седмицата на морето". Жители и гости на града споделиха очарованието си от тазгодишните празници, посветени на морето. Всички благодарят на Община Бяла за добрата организация и разнообразна програма.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Ansambul-Bulgare-zakri-Sedmicata-na-moreto-v-Byala-448071
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.