278 проверки са направили здравните инспектори във Варна и региона за изтеклата седмица
Автор: Екип Varna24.bg 12:32 / 11.08.2013Коментари ()1093
© Varna24.bg
278 проверки са направили здравните инспектори във Варна и региона за изтеклата седмица. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Във връзка със забраната за тютюнопушенето в закритите обществени места, включително обществения транспорт и закритите работни места и някои открити обществени места, са извършени общо 142 инспекции. 

Две проверки са направени и са издадени две предписания на заведения за обществено хранене във връзка с жалби за наднормен шум . На основание заповед на кмета на Община Варна, комисия с представители на РЗИ-Варна, БЧК-Варна и Община Варна, извърши проверки и разкри 10 плувни басейна и 7 плажа. Не са констатирани здравно-хигиенни проблеми в проверените обекти. 

През отчетния период се извършват две тематични проверки в детските заведения в гр.Варна - за качеството и ефективността на сутрешния филтър на децата, в обектите за временно настаняване /хотели, мотели, къмпинги и др./, където има хранене. Проверките ще продължат и през следващата седмица.


Източник: радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/278-proverki-sa-napravili-zdravnite-inspektori-vuv-Varna-i-regiona-za-izteklata-sedmica-448126
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.