Условна присъда за мъж, крал пари от преводаческо бюро
Автор: Екип Varna24.bg 14:37 / 12.09.2013Коментари ()874
Районният съд осъди на 1 година лишаване от свобода условно 40-годишен мъж за кражба на пари от преводаческо бюро. Изпълнението на наказанието бе отложено с 3 години изпитателен срок.

40-годишният И. Георгиев бе признат за виновен в извършването на кражба на парични суми от офис за преводачески услуги, базиран в жилище в централната градска част. Деянието подсъдимият извършил при продължавано престъпление в периода от края на месец януари до 11 април миналата година. Офисът на преводаческото бюро се помещавал в една от стаите на апартамент, а останалата част от жилището се ползвала от хазайката - 85-годишна жена. От началото на 2012 год. И. Георгиев се представил за далечен родственик на живеещата сама възрастната жена, започнал често да я посещава, като й помагал в снабдяването с покупки и лекарства. Още в края на м. януари при редовните си гостувания в жилището подсъдимият започнал да влиза вечер в чуждия офис и да взема дребни суми (в порядъка от 10 до 50 лв.) от съхраняваните в метален шкаф пари от оборота на фирмата. Когато работещите във фирмата забелязали липсите, обикновената брава на офиса била заменена със секретна, но кражбите продължили. За да прониква там Георгиев започнал да използва метална пластина, с която увреждал механизма на вратата. Впоследствие управителят на фирмата монтирал скрита камера, за да установи кой отнема средства от оборота и след няколко поредни регистрирани прониквания на подсъдимия в офиса, той сигнализирал в полицията за случващото се и за вероятния извършител. Вечерта на 11 април 2012 г., след отнемането на поредната дребна сума от преводаческия офис, подсъдимият бил засечен от пристигналия полицейски екип с чуждите пари.

40-годишният И. Георгиев е с чисто съдебно минало. Откраднатите при продължаваното престъпление парични средства са на общата стойност 2700 лева. Щетите към момента не са възстановени.

В тежест на подсъдимия са сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-za-muzh-kral-pari-ot-prevodachesko-byuro-453430
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.