Сигнали за нарушения в ЦОП-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:13 / 21.09.2013Коментари ()1865
Сигнали за нарушения, злоупотреби и насилие над деца накараха граждански организации да поискат проверка в Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) - Варна. Центърът предоставя услуги, свързани с превенцията на изоставянето, превенцията на насилието и работата с деца със специални нужди (реинтеграция на деца от специализирани институции и превенция на отклоняващото се поведение). ЦОП работи с деца и семейства, насочени от Отдела за закрила на детето. Сигналите включват злоупотреби от страна на неговата управителка Румяна Йорданова, която е обвинена и в налагане на системен психически тормоз над служителите на центъра.

Сигналите включват още счетоводни нарушения, сигнал за върнати неусвоени средства и информация за злоупотреби с дарена техника, която бива подменена със стара или изобщо не стига до центъра.

Представителите на неправителствени организации съобщават също, че са получили сигнал за ударен шамар на дете, което е в пълно противоречие с целите на ЦОП Варна, които са да предоставя услуги, свързани с превенцията на изоставянето и насилието над малолетни, както и работата с деца със специални нужди, които са били насочени от Отдела за закрила на детето.

От сдружението Обединени Варненци за Варна са изпратили искане до кмета Иван Портних за извършване на незабавна проверка, в която да бъдат включени и представители на неправителствени организации.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Signali-za-narusheniya-v-COP-Varna-455051
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.