И децата отбелязват Световния ден на околната среда
Автор: Екип Varna24.bg 09:59 / 05.06.2008Коментари ()790
© Varna24.bg
От 9,30 в двора на ЦДГ №12 "Пинокио" започва тържество, посветено на зелената седмица и 5 юни - Световен ден на околната среда. Малчуганите ще подредят тематична изложба, ще почистят площадките в двора на забавачницата и крайбрежната ивица на парк "Аспарухово".

Шест общини на територията на РИОСВ - Варна ще отбележат Световният ден на околната среда - 5 юни и Зелена седмица от 3 до 6 юни. Те са Варна, Белослав, Девня, Провадия, Генерал Тошево, Шабла. В тях ще бъдат организирани разнообразни образователни инициативи с деца от училищата и детските градини.

Програмата на ООН за околна среда обяви за мото на Световния ден на околната среда - 5 юни - "Да променим вредните навици! Да намалим вредните емисии на въглероден диоксид!". Мотото насочва вниманието на обществеността към природата в световен мащаб и набелязване на активни действия за опазването й от всички хора по Земята.

Акцентът тази година ще бъде върху опазването и увеличаването на горското богатство, чрез което можем да намалим емисиите на парниковите газове.

"Имаме само един дом - планетата Земя! Да я пазим чиста!" е мотото на Зелената седмица за 2008 г. Ще бъде обърнато особено внимание на начините за устойчиво използване на ресурсите, и по-конкретно върху управлението на отпадъците и устойчивото потребление и производство.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/I-decata-otbelyazvat-Svetovniya-den-na-okolnata-sreda-45988
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.