Над Черноморието ще има променлива облачност днес
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 05.11.2013Коментари ()523
©
В Източна България, северно от планините и по долината на река Струма днес ще духа умерен и временно силен южен вятър. Ще има променлива облачност, по-често значителна над южните склонове в Рило-Родопската област, където ще превали слаб дъжд. Ще се задържи топло с максимални температури между 19° и 24°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде значително по-ниско от средното за ноември.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа умерен и временно силен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна над южните слонове и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа силен по билата и временно бурен южен вятър. Топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра - около 9°.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nad-Chernomorieto-shte-ima-promenliva-oblachnost-dnes-462518
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.