Военните се пазарят за контейнерния терминал
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 09.06.2008Коментари ()803
Новият контейнерен терминал във Варна е възможно да бъде изграден на мястото на бившето военно поделение „Пясъка" под Аспарухов мост. Това обаче ще стане, ако транспортното министерство ни плати терена, коментира при посещението си в морската столица новият военен министър Николай Цонев. Той допълни, че земята от 200 дка ще бъде оценена и ако се прецени, че няма да е необходима за целите на МО, ще бъде предоставена безвъзмездно или продадена на по-ниска цена. „В крайна сметка става въпрос за държавна собственост и ако премиерът и съответно правителството решат да бъде предоставено за целите на новия терминал, ще изпълним решението", коментира Цонев.

Относно отправените от местната структура на ДСБ обвинения за реализирани неизгодни сделки с военни имоти във Варненско Цонев заяви, че с встъпването си в длъжност е преустановил заменките. Той информира, че прокурорската проверка по случая с бившата гарнизонна фурна във Варна е приключила и не са установени нарушения.

Министърът отхвърли и обвиненията за контрабанда срещу екипажа на фрегатата "Смели". Той застана зад тезата, че става въпрос за купуване на цигари и алкохол за собствени нужди.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Voennite-se-pazaryat-za-konteinerniya-terminal-46366
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.