Общината търси спасители за плажовете си
Автор: Екип Varna24.bg 09:30 / 09.06.2008Коментари ()1056
© Varna24.bg
Спасители, медицинско обслужване и чистачи за новите си плажове търси община Варна. Официално процедурата е стартирана в петък със заповед на кмета Кирил Йорданов. Тя трябва да приключи до 11 юни е сметнала администрацията. Преговори ще бъдат проведени за всички 12 плажа, които община Варна получи в края на миналия месец без право на отказ от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

С предимство за получаване грижата за плажовете местната власт е решила да класира онези кандидати, които разполагат с най-голям опит. Не по-малка тежест ще имат и инвестициите, които мераклията ще направи за подобряване състоянието на морския плаж. Кандидатите трябва да изработят и точен график на сметосъбирането и почистването на ивицата, както и да внесат гаранционна вноска за почистване. Ползвателите ще могат да стопанисват спечелената ивица до края на летния сезон.

В обявлението на общината обаче не се посочва как ще им бъде заплащано или как ще издържат дейността си. Вероятно това ще става за сметка на получени наеми от шезлонги и чадъри.
Съгласно предварителните указания на МРРБ пък общините не могат да получават директно пари от определените за стопани на ивицата. Те ще издържат ивицата от средствата, събрани като лицензии и такси от онези, на които е разрешено да разположат обект на плажа.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinata-tursi-spasiteli-za-plazhovete-si-46377
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.