Експерт: Трябва да се създадат условия във Варна, за да привлечем велотуристи
Автор: Екип Varna24.bg 13:36 / 04.12.2013Коментари ()1361
©
Трябва да се създадат условия, за да може да привлечем велотуристи покрай проекта за новата велоалея. Това каза проф. Марин Нешков от Варненската туристическа камара.

Нешков бе помолен да коментира дали идеята отпреди дни между Варна и курорта Златни пясъци да се изгради велоалея ще докара нови туристи. За изграждането на алеята общинската администрация планира да се включи в международен проект, чиято цел е да свърже с такава транспортна връзка турския град Истанбул и румънския Констанца.

"По принцип сама по себе си тази велоалея няма да доведе туристи. Необходимо е да се изработи маршрут, туроператорите да се включат, да има какво да гледат и да посещават велотуристите", смята Марин Нешков.

"Нашият туризъм е предимно организиран, като изключим гостите от Румъния и Гърция, идващи без организация. По тази причина едва ли ще дойдат единици от велотуристите, а освен това тези хора са по-нископлатежоспособни", твърди проф. Марин Нешков.

Той припомни, че преди години в България са идвали чужденци от Източна Европа с личните си автомобили, в които са транспортирали велосипедите си. "Когато пристигнеха тук, те не ползваха колите си, а велосипеди, и обикаляха различни забележителности", обяви Марин Нешков.

"Войната в Югославия секна този туристопоток. На мнение съм, че времената на споменатия туризъм няма да се върнат", заяви експертът.

В ЕС Дания е държавата, която развива активно колоездачния туризъм. В страната има разработени специални туристически маршрути за велосипедисти.

Източник: в. "Черно море"




Още по темата: общо новини по темата: 38
17.12.2015 »
16.12.2015 »
15.12.2015 »
14.12.2015 »
04.12.2015 »
24.11.2015 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Ekspert-Tryabva-da-se-suzdadat-usloviya-vuv-Varna-za-da-privlechem-veloturisti-467496
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.