Спешният телефон 112 ще заработи във Варна едва от 1 октомври
Автор: Екип Varna24.bg 09:57 / 14.06.2008Коментари ()511
©
На 3 юли спешният телефон "112" ще започне да работи в 10 области. Това съобщи вицепремиерът и министър на извънредните ситуации Емел Етем по време на парламентарния контрол вчера. Услугата "112" е безплатна и ще може да се използва от всички граждани на страната до края на година.

Още на 3 юли ще започнат да работят двата центъра - София, който покрива Южен-Западен район, и Русе - за Северен-Централен район, посочи Етем. Това означава, че от тази дата жителите на София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Русе, В. Търново, Габрово, Силистра, Разград ще могат да се възползват от центъра за спешни повиквания.

В Бургас и в Монтана центровете ще започнат да работят поетапно през септември, като също обхващат около десетина области, допълни министърът на извънредните ситуации.

Във Варна и Кърджали спешният телефон ще заработи последно от всички области в страната. Това ще стане на 1 октомври, като двата центъра ще покриват оставащите райони, каза Етем. Тя добави, че графикът за поетапното въвеждане на спешните телефонни центрове у нас е представен в Брюксел.

Източник: bTV


https://www.varna24.bg/novini/varna/Speshniyat-telefon-112-shte-zaraboti-vuv-Varna-edva-ot-1-oktomvri-47159
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.