Германци откриват семинар за мобилна работа с юноши
Автор: Екип Varna24.bg 15:44 / 03.07.2008Коментари ()875
© Varna24.bg
На 7 юли 2008 година от 13:30 часа в зала "Концертна" на Младежкия дом във Варна ще се открие семинар, организиран от община Варна и българо-германското дружество Социална асоциация "Св. Андрей".

Семинарът е част от проект "Представяне на германски модел за мобилна работа с млади хора в риск", реализиран от Социална асоциация "Св. Андрей" в партньорство със Сдружение "Съучастие" и финансиран от община Варна. Проектът цели да представи германския модел "Мобилна работа с юноши" пред ръководни и изпълнителски кадри в сферата на превенцията на рисковото поведение и да създаде предпоставки за обучение на кадри, които да осъществят подобен пилотен проект в община Варна.

Семинарът ще бъде открит от заместник-кмета доц. д-р Христо Бозов, който ще представи политиката на община Варна в областта на превенцията.

От страна на българо-германското сдружение семинарът ще се води от Стефани Ерлих - преподавател от Професионална академия за социална дейност в град Филинген-Швенинген, Германия и от Томас Луц - представител на Международното дружество за мобилна работа (ISMO). Гостите от чужбина ще представят опита на Германия в мобилната социална работа с млади хора пред секретарите на местни комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, пред инспекторите от детска педагогическа стая, пред представителите на дирекции: «Образование», «Младежки дейности и спорт», «Социално подпомагане», «Социални дейности и жилищна политика» и пред неправителствени организации.

В хода на семинара ще бъде разгледана концепцията «Мобилна работа с юноши» в отговор на проблемите за насилието, наркоманиите, престъпността, безработицата и др. Чрез презентации ще се представят социалната работа на терен като помощ за преживяване, консултиране и подкрепа на младите хора в естествената за тях среда; методте за работа с правонарушители; взаимодействието с общността и институциите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Germanci-otkrivat-seminar-za-mobilna-rabota-s-yunoshi-49675
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.