Постоянен арест за рецидивист след поредния грабеж
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 07.07.2008Коментари ()834
© Varna24.bg
7-кратно осъжданият за различни престъпления Мирослав П. Колев от днес е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд, заради поредния грабеж, извършен от него. 25 годишният варненец е обвиняем по дознание на II РПУ във Варна, след като в края на миналата седмица е бил разпознат от пострадалата от грабежа жена.

Престъплението станало посред бял ден в последните дни на м.май, тази година във Варна. Мирослав заговорил жената на автобусна спирка. След като автобусът пристигнал той й пожелал "приятен ден", изчакал я да започне да се качва и в този момент издърпал със сила златния синджир от врата й. Пострадалата жена се опитала да догони грабителя, но без успех. Месец по-късно тя го разпознала на улицата, проследила го и съобщила в полицията. Така Мирослав бил задържан, а последният грабеж за него е при условията на опасен рецидив, тъй като бил излязъл от затвора само преди 8 месеца. Колев е осъждан за различни престъпления от общ характер, сред които за кражби и наркотици.

Днес съдът прецени, че събраните гласни доказателства дават основание да се направи обоснован извод, че Мирослав е автор на грабежа. Престъплението е тежко по смисъла на закона и се наказва с "лишаване от свобода". Богатата съдебна биография на младия мъж е другото сериозно основание на съда да прецени, че ако е на свобода той може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Ако Мирослав Колев обжалва определението на ВОС ще се яви пред Варненския апелативен съд на 15 юли от 11,00 часа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Postoyanen-arest-za-recidivist-sled-poredniya-grabezh-50103
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.