Осем милиона са разгледали вертохода "Калиакра" във Франция
Автор: Екип Varna24.bg 09:20 / 15.07.2008Коментари ()653
© Impact Press Group
Над 8 милиона души са разгледали флотилията от 20-те кораба, участващи в морския фестивал „Армадата" във френския град Руан. Сред платноходите е и българската баркентина „Калиакра". Очаква се до края на празника да преминат над 10 милиона души, съобщи капитанът й Тома Томов. „Горди сме, защото третират „Калиакра" нещо като учредител ветеран на „Армадата" и го споменават при всеки удобен случай" - посочи капитанът.

Вчера на националния празник на Франция „Калиакра" отплава с парад на ветрилата. „На борда при нас имаме 80 гости, които ще присъстват на парада и ще свалим малко преди устието на Сена, почти до Хавър. Имаме и доста записани за прехода до Ливърпул, където трябва да пристигнем на 18 юли" - съобщи Томов.

Както писах преди няколко дни, градът се посещава от много хора от вътрешността. В събота се е провел парад на екипажите из града, който е завършил с прием при кмета на Руан в градината на кметството. „Невероятно много хора, много срещи, контакти и нови запознанства. Организираха се посещения на други кораби, разменят се адреси, подаръци и най-вече опит в плаването под ветрила. Към нашия екипаж се прикрепиха младежи от Франция, за да увеличат бройката ни, нали имахме само един практикант от България, сега вече сме с повече от Франция" - разказа кап. Томов.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Osem-miliona-sa-razgledali-vertohoda-Kaliakra-vuv-Franciya-51027
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.