Тридневна конференция срещу дискриминацията от утре във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 15.07.2008Коментари ()742
© Varna24.bg
Община Варна ще е домакин на конференцията "Инициативи за повишаване чувствителността на обществото към прояви на дискриминация"
На 16, 17 и 18 юли във Варна ще се проведе петата регионална конференция в рамките на проект "Инициативи за повишаване чувствителността на обществото към прояви на дискриминация", съфинансиран от Европейската комисия по Програма "Прогрес", програмна секция "Антидискриминация и различие".

Конференцията се организира от Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси към МС и дирекция "Етнически и демографски въпроси" на АМС в партньорство с Националния омбудсман и Комисията за защита от дискриминацията.

Конференцията е фокусирана върху теми и проблеми, свързани с прилагането на европейското и националното законодателство за защита от дискриминация, равнопоставеност и равни възможности за всички. ще бъдат представени докладите за дейността на НССЕДВ, КЗД и Националния омбудсман през 2007 година.

За участие са поканени представители на партниращите организации, държавни институции, органи на местното самоуправление и граждански организации. Ще бъдат обсъдени съвместни действия между институциите за ефективно прилагане на законодателството за защита от дискриминация.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Tridnevna-konferenciya-sreshtu-diskriminaciyata-ot-utre-vuv-Varna-51069
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.